W moim Framo mam już most z Lublina, przód z Tarpana i koła z Żuka ale na tym nie koniec...
1. Chciałbym dać pompe z Zuka ale najchetniej bez serva. Na allegro są takie z UAZa jednostopniowe, fajnie wyglądają ale jak to ma sie do skuteczności? Tak samo jak bedzie skuteczna taka pompa z Zuka bez serva?
Framo będzie wazyć poniżej tony.
2. Pedały też chciałbym z Zuka tylko nie moge znaleźć żadnego zdjęcia i nie wiem jak wielki jest to mechanizm...
3. Przekładnia kierownicza tez z Żuka tylko ja chciałbym ją tak zamontować, żeby ramię wychodzące z niej chodiło w pionie czyli pchało lub ciągnęło drążek. Pytanie czy w innej pozycji niż ta fabryczna nie bedzie się cos zacierać z braku/niedostatku smaru czy tam oleju?
4. Wał napedowy. Lepiej dzielony czy jednoczęściowy? U mnie od wyjścia ze skrzyni do mostu będzie około 120cm i tak myślę żeby dać jednoczęściowy wał tylny z Honkera lub LR Discovery. Co myślicie?
5. Amortyzatory miałem ramieniowe i chciałbym je mieć ale nie wszystkie są sprawne. Pytanie jak ramieniowe sobie wogóle radzą i czy dużo jest jebaki z przywróceniem ich dawnej sprawności?
Podzielcie się prosze swoimi spostrzezeniami

.