szymoniec.fso pisze:
Myślę, że jest to odpowiednie miejsce na pytanie, które zadał pewien człowiek z wortalu
PTR:
Cytuj:
Mam też pytanie do fanów tablic specjalnych. W którym roku widzieliście ostatnią Nysę T522 jeżdżącą jako oznakowany policyjny radiowóz (bo chyba dziś ich już w Policji nie ma). Ciekawe czemu w PRL Milicja jeździła tylko Nysami, które dorobiły się ksywki "suka", nigdy natomiast nie widziałem Żuka jako oznakowanego radiowozu MO. Czy ktoś wie coś na ten temat?
nyski policyjne sie wykruszaly mozna tak powiedziec , nigdy niebylo tak

przykladowo : nadszedl rok 1999 i wszystkie nyski zostaly wycofane z policji na raz

, ja zauwazylem ze to stopniowo coraz mniej ich juz sie widzialo na ulicach pamietam w szczecinie byl to rok 1995 - 97 bylo duzo jeszcze nys policyjnych a po 2000 roku juz niewidzialem zadnej
zuki tez byly w MO ale niebyly to nigdy auta ktore byly uzywane caly czas , spelnialy inne zadania , nysa byla wiecej reprezentujaca miala w srodku ladniejsze wykonczenie tapicerki te zalety odpowiadaly MO , no i to ze fabryka w nysie robila specjalne nadwozia
pod koniec jak wlasnie nadszedl ten czas ze coraz wiecej zostawalo wycofanych ze sluzby mozna bylo licytowac te auta.
tu masz zuka MO :
http://forum.polskiedostawczaki.pl/zuk-mo-mil ... vt146.html